Status: In uitvoering
Lisse

Werkzaamheden Spekkelaan te Lisse zijn in volle gang!

Aannemer Dura Vermeer is op 13 mei gestart met het werk. De Spekkelaan is de toegangsweg naar het sportpark en wordt daarom fietsvriendelijker ingericht.
Inmiddels is het bestaande asfalt gefreesd. Er worden plaatselijke reparaties uitgevoerd, waarna er onder andere drempels en een nieuwe deklaag met rode coating worden aangebracht. Ook wordt de voorrangssituatie voor fietsers verbeterd, zodat zij een stuk veiliger naar de sportclubs kunnen.
De prachtige bomenlaan wordt natuurlijk gespaard.

Status: In uitvoering
Woerden

De nieuwe inrichting van de Steinhagenseweg 

In Woerden is Schimmel Oudewater B.V. volop bezig met het inrichten van het oostelijk deel van de Steinhagenseweg. Ingenieursbureau Rodewijk heeft de uitwerking van het ontwerp en de besteksvoorbereiding verzorgd. Dit deel van de Steinhagenseweg wordt het eerste deel van de nieuwe wijk ‘Snellerpoort’ en wordt daarmee de ‘blauwdruk’ voor de rest van de wijkuitstraling.

In een voorgaande fase zijn alle ondergrondse werkzaamheden al uitgevoerd. Het omleggen van alle nutsvoorzieningen en het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel. Doordat die werkzaamheden al verricht zijn, verlopen alle werkzaamheden nu in een razend tempo.

De groeiplaatsen voor bomen en de grasparkeervakken zijn inmiddels aangelegd. De gebakken klinkers staan klaar langs de rijbaan om aangebracht gaan worden. Het duurt niet lang meer voordat het verkeer weer gebruik kan maken van de straat.

Status: In uitvoering
Harmelen

Mijlpaal voor een groene Molenbuurt

Vorige week zijn door een aantal bewoners de contracten ondertekend voor het groenonderhoud in de wijk. Na een periode met veel afstemming was dit de kroon op de inzet van een groep betrokken bewoners om de Molenbuurt te vergroenen. Wethouder Ad de Regt en het projectteam waren aanwezig om deze mijlpaal samen met hen te vieren.

Wij hebben samen met de gemeente vele gesprekken aan de keukentafel gevoerd met deze enthousiaste bewoners. Door hun inzet was het mogelijk om extra’s aan het groenplan toe te voegen. Zo zijn er bijvoorbeeld fruitbomen, bessenstruiken en verschillende kleurrijke vaste planten opgenomen in het plan.

Het initiatief van de bewoners laat zien wat betrokken bewoners kunnen bijdragen aan de eigen leefomgeving. De bewoners hopen een voorbeeld te zijn voor andere inwoners van de gemeente.

Status: In uitvoering
Lisse

Ophoging de Herinrichting De Ruijterstraat
In De Ruijterstraat is op maandag 22 januari een start gemaakt met de ophoging en herinrichting. Wij hebben voor dit project het ontwerptraject en de bestekvoorbereiding verzorgt. De werkzaamheden zijn hard nodig. Op sommige plekken is de straat wel met 45 cm gezakt! De werkzaamheden worden uitgevoerd door Ahco Weg- en waterbouw uit Lisse.

Lees meer over dit project pagina De Ruijterstraat.

Status: In uitvoering
Woerden

Snellerpoort ‘de centrale toegangsbrug’
Vorige week is in alle vroegte weer een mooie nieuwe stap gezet voor het nieuwbouwproject Snellerpoort in Woerden. De brugdekelementen voor de centrale toegangsbrug zijn aangebracht.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het gereed maken van de landhoofden en de ruwbouw van de naastgelegen kademuur. De landhoofden zijn afgewerkt met metselwerk. In het metselwerk zijn , als optimalisatie, aan één zijde vleermuiskasten en aan de andere zijde een faunalooprichel voor kleine zoogdieren en amfibieën verwerkt.

De komende periode zal worden gewerkt aan het afstorten van het brugdek, zodat deze gebruikt kan worden voor de woningbouw. Tevens worden de prefab-kadeschorten aangebracht.

Sportpark Ter Specke en het parkeerterrein

Het groene parkeerterrein bij Ter Specke

Status: In uitvoering
Lisse

Het groene parkeerterrein bij sportpark Ter Specke.
Op het parkeerterrein van sportpark Ter Specke zijn de werkzaamheden in volle gang . De eerste groene parkeervakken zijn gereed en ingezaaid. Het is goed te zien dat het kruidenrijk grasmengsel omhoog begint te komen. Daarnaast zijn de grote plantvakken al goed zichtbaar op het groene parkeerterrein waar, tegen het voorjaar, 390 auto’s kunnen parkeren.

De plantvakken zijn nu nog leeg, maar worden in het voorjaar met verschillende bomen en vaste planten aangeplant. Wanneer de werkzaamheden gereed zijn, is er een mooi  groen parkeerterrein met 390 parkeervakken.

Status: In uitvoering
Woerden

Aanleg kademuur met groene potentie
Voor het nieuwbouwproject Snellerpoort is de ruwbouw van de kademuur in uitvoering. Wij hebben hiervoor het bestek geschreven op basis van het ontwerp van IPV Delft.

De kademuur is zo ontworpen dat begroeiing de kans krijgt om zich op de muur te ontwikkelen. Het wordt daarmee geen volledig groene kademuur, maar het moet een licht begroeide uitstraling krijgen. Wat ook past bij het stedelijke karakter van de nieuwe wijk. Om de opname van water en de ontwikkeling van muurplanten te bevorderen. Zijn specifieke details in de muur ontworpen, zoals verspringingen in de stenen en speciale voegmortel. Ook wordt de muur onder een lichte helling gebouwd. Onder de naastgelegen brug worden ruimtes voor vleermuizen en een faunarichel gemaakt.

De kademuur wordt gemaakt tegenover de natuurvriendelijke over die vorig jaar is gemaakt, als onderdeel van de nieuwe Beneluxlaan die om de nieuwe wijk heen loopt.

Sportpark Ter Specke en het parkeerterrein

Aanleg groene parkeerplaatsen Ter Specke.

Status: In uitvoering
Lisse

Aanleg groene parkeerplaatsen sportpark Ter Specke in volle gang.
Er is gestart met het groene parkeerterrein op sportpark Ter Specke. Ingenieursbureau Rodewijk heeft voor de gemeente Lisse het ontwerp met bestek verzorgd. Daarnaast doen wij ook de uitvoeringsbegeleiding. Op dit grote centrale parkeerterrein komen wel 390 groene parkeerplekken die in grasbeton worden uitgevoerd. De vakken worden ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. Omdat de vakken van een groot deel van de dag leeg staan. Is deze locatie erg geschikt voor deze waterdoorlatende groene parkeeroplossing.

Woerden

In augustus werd de Beneluxlaan in gebruik genomen. Nu zijn we gestart met het volgende deelproject, namelijk de reconstructie van de Steinhagenseweg en het bouwrijp maken van het oostelijke deel van de wijk. De Steinhagenseweg gaat door de woonwijk en wordt omgebouwd tot een 30km zone. Voor het bouwrijp maken van het oostelijke deel wordt de komende maanden een enorm pakket aan kabels en leidingen verlegd. Ook wordt daar nieuwe riolering aangelegd.

Woerden

Een mijlpaal: de Beneluxlaan in Woerden is bijna klaar. Deze belangrijke weg bij de nieuwe stadswijk Snellerpoort wordt nu geasfalteerd. Aannemer Van Leeuwen GWW heeft hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Begin augustus rijdt het verkeer over deze nieuwe weg.

 

Wij zijn trots op onze nominatie voor de Sterkste Schakel Trofee. Die prijs wordt uitgereikt
aan de meest klantgerichte onderneming. Naast de felbegeerde trofee kunnen wij ook een
publieksprijs winnen. Graag winnen wij die prijs! Help jij ons? Stem dan nu op ons!

Breng je stem uit via https://rijnland.sterksteschakel.nl/publieksprijs/

Alvast ontzettend bedankt voor je stem!

Ps. Stemmen kan tot en met 25-03-2022 16.00 uur.

Entreepoorten bollenstreek

Het voorjaar komt eraan!

Bollenstreek

Dit is goed te zien langs de N207 en N208. Daar staan de bollen, die in het kader van ons project zijn geplant, nu prachtig in bloei. Krokussen en narcissen sieren de bermen. Voorbijgangers kunnen voortaan elk jaar van deze bloemenzee genieten. De winterharde bollen komen namelijk ieder jaar terug en vermeerderen zichzelf.

Woerden

We zijn met leuke projecten bezig. Snellerpoort in Woerden is er één van. Afgelopen week is er een belangrijke stap in dit project gezet. Wethouder Arjan Noorthoek gaf het startsein voor de bouw van de bruggen over de Cattenbroekertunnel. Over die tunnel komen straks de Beneluxlaan en een snelfietsroute. Wij hebben met veel plezier het ontwerp en bestek gemaakt voor de Beneluxlaan en een deel van de snelfietsroute.

We hebben in 2021 veel mooie en uitdagende projecten gedaan. Daarom blikken we graag samen met jou terug op 2021. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje op onze LinkedIn pagina.

In Rijnstreek Business editie 8 staat een ontzettend leuk artikel over ons en onze nominatie voor de Sterkste Schakel Verkiezing. Ga er lekker voor zitten en lees het artikel.

Lees het artikel

Ontzettend trots zijn wij op onze nominatie voor de Sterkste Schakel Verkiezing 2022. De Sterkste Schakel spoort bedrijven op, die service, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid de normaalste zaak van de wereld vinden. Wij zijn genomineerd in de categorie Dienstverlening. Hopelijk mogen wij in het voorjaar de Sterkste Schakel Trofee in ontvangst nemen! Deze trofee is namelijk dé ondernemingsprijs voor de regio Rijnland en Kennemerland en geeft erkenning voor onze dienstverlening.

Klik hier voor meer informatie over de Sterkste Schakel Verkiezing.

Gouda

In het polderpark in Westergouwe in Gouda zijn paden aangebracht. Hiermee is het park afgerond. Leuk om te zien hoe met onze bijdrage in een jaar tijd een zandvlakte is getransformeerd naar een weelderige parkzone. Wij hebben daarbij hulp gekregen van 135 kg aan regenwormen, die we hebben uitgezet om leven en structuur aan te brengen in de bodem.

Bekijk de transformatie van Westergouwe

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Stem ook op Nieuw Leeuwenhorst

Noordwijkerhout

Omroep West vraagt om te stemmen op het mooiste plekje in Zuid-Holland. Dat moet de spiegelvijver van Nieuw Leeuwenhorst zijn! In 2016 hebben wij, in opdracht van Zuid-Hollands Landschap, het verwilderde gebied rondom de Spiegelvijver teruggebracht naar zijn oorspronkelijke uitstraling: romantisch en weelderig. Met de nieuwe brug, geplaatst in 2020, is dit unieke plekje compleet. Breng je ook jouw stem uit? Ga naar: https://lnkd.in/dyy7sHmZ

Ecologische verbinding Tankgracht

Ecologische verbinding realiseren met DNatuur

Katwijk & Wassenaar

We hebben van de gemeente Wassenaar een leuke nieuwe opdracht gekregen! Samen met DNatuur gaan we werken aan een ecologische verbinding in de groene bufferzone tussen Katwijk en Wassenaar. Bijzonder is dat in dit gebied een tankgracht ligt. Dit rijksmonument was onderdeel van de Duitse verdedigingslinie. Onze uitdaging is om naast de ecologische verbinding ook een belevingselement van deze tankgracht te maken. We dragen hiermee bij aan een prachtige ontwikkeling voor de natuur en een mooie toevoeging voor de recreant.

Foto: DNatuur

Sportpark Ter Specke en het parkeerterrein

Bouwrijp maken nieuwbouw Ter Specke gestart

Lisse

In Lisse komt een nieuwe sporthal en FC Lisse krijgt een nieuwe accommodatie. Op dit moment wordt het terrein door aannemer Ahco Weg- en Waterbouw bouwrijp gemaakt. Ondertussen zijn wij bezig met het ontwerp voor de buitenruimte. Denk daarbij aan de inrichting rondom de nieuwbouw, de parkeerplaats en het groen op het terrein. Duurzaamheid en klimaat spelen hierbij een belangrijke rol.

Vandaag is Annabel gestart bij Ingenieursbureau Rodewijk. Wij zijn blij met haar komst. Met haar kennis van groen en bestekken kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter helpen.

Gouda

In Westergouwe in Gouda komt de natuur straks de wijk in met een polderpark. Aannemer van Gelder is nu bezig met de aanleg daarvan. Zij maken de bodem van het terrein nu geschikt voor de aanplant van groen. Dit doen zij door de grond op het terrein te mengen met zand dat er al ligt. Er wordt dus duurzaam met beschikbare grond omgegaan! Daarnaast wordt nu de centrale watergang voor het polderpark uitgegraven. Het bodemleven in deze watergang wordt straks geactiveerd door schimmels, bacteriën en zelfs 135 kg wormen toe te voegen!

Later worden paden, stuwen en bruggen aangelegd. En wordt het geheel afgemaakt met de aanplant van bomen en kruidachtige vegetaties. In het voorjaar van 2021 kunnen de bewoners van deze wijk genieten van het polderpark!

Noordwijk

De nieuwe weg wordt aangelegd met gebakken klinkers en zal dus ook in de toekomst de mooie kleur behouden. Een flinke bui? Geen probleem. Regenwater vindt makkelijk zijn weg de berm in zonder kolken. Deze berm wordt straks gesierd door landschappelijke beplanting en een kruidenvegetatie.

Aannemer De Wilde Infra- & Cultuurtechniek B.V. heeft de oeverbescherming al aangelegd. En een deel van de weg weer opengesteld voor de bewoners. Nu wordt hard gewerkt om de rest van de weg gefaseerd aan te leggen.

Lisse & Woerden

Aan de Ooievaarstraat, Putterstraat en Valkstraat in Lisse waren de bomen ziek. De kans was aanwezig dat deze om zouden vallen. Om de veiligheid te waarborgen, moesten nieuwe bomen aangeplant worden. Dit is in nauwe samenwerking met de bewoners gedaan. Zij konden via onze online bewonerssite aangeven welke aanplant hun voorkeur had. Tijdens de hoosbuien begin dit jaar zijn de nieuwe bomen en heesters geplant. Ondanks de hitte zijn deze heel goed aangeslagen. De heesters en de bomen vormen nu een groen en kleurrijk geheel in de vogelbuurt!

Kamerik

De zomervakantie is voorbij. Basisscholen de Haëzer en De Wijde Blik in Kamerik zijn weer open. De afgelopen periode hebben we regelmatig gevolgd hoe het duurzame schoolterrein vorm krijgt. Door diverse kanaaltjes op het terrein richting waterpoelen zien de kinderen hoe waterafvoer werkt. Veel groen op het terrein zorgt voor verkoeling in de nazomerdagen. En een bijenhotel gemaakt van gebruikte materialen brengt de natuur dichterbij. Deze en nog veel meer duurzame aspecten uit ons ontwerp komen terug op het terrein. Al met al een geslaagd project!

Harmelen

Onze bewonerswebsite was weer een succesvolle vorm van participatie! Bewoners van de Korenmolen en Watermolen in Harmelen gaven massaal hun voorkeur door voor de inrichting van hun straat. Zij konden kiezen uit ons vernieuwde klimaatrobuuste ontwerp met wadi’s, speelruimte en meer parkeergelegenheid. Of uit een variant, die lijkt op de huidige situatie. Het merendeel is enthousiast over het vernieuwde ontwerp. Met deze waardevolle input maken wij een definitief ontwerp, dat zo goed mogelijk aansluit op de wensen en behoeften van de bewoners.

Op dit moment zijn bewonersavonden of andere vormen van participatie niet te organiseren. Ingenieursbureau Rodewijk biedt een goed alternatief. Met onze online bewonerssite kunt u enquêtes afnemen, ontwerpen laten zien en makkelijk actuele informatie met bewoners delen. Wij richten deze pagina in naar uw wensen en delen de resultaten. Daarbij kunnen wij natuurlijk ook desgewenst het ontwerptraject voor u verzorgen. Interesse? Neem contact met ons op.

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Een prachtige nieuwe brug

Noordwijkerhout

De Spiegelvijver bij Landgoed Nieuw Leeuwenhorst doet nog steeds wat hij belooft. Hij toont het spiegelbeeld van landhuis Dyckenburch en sinds kort ook van twee witte bruggen. Het kleine witte bruggetje heeft een ‘grotere broer’ gekregen. Deze brug is door ons ontworpen. Ondanks dat hij langer is, heeft hij toch een fragiele en romantische uitstraling, passend bij het eeuwenoude landgoed. Meer weten? Bekijk de projectpagina met een film van de plaatsing van de brug.

Gouda

Op deze zandvlakte in Gouda komt de polder straks letterlijk de wijk in, in de vorm van een park. Bewoners wandelen makkelijk via dit polderpark naar het bestaande natuur- en recreatiegebied dat dit jaar rondom de wijk wordt doorgetrokken. Wij dragen eraan bij om dit te realiseren. Een uitdagend en leuk project!

Lisse & Woerden

Onlangs ging onze eerste online bewonerspagina live. Via deze pagina bleven bewoners van de Ooievaarstraat in Lisse op de hoogte van de actuele status van de groenvernieuwingen in hun straat. Ook konden zij onze ontwerpen bekijken en via een digitale enquête makkelijk hun voorkeuren doorgeven. Veel bewoners vonden dit een prettige manier van communiceren!

Bijenlint Hollandse banen

De bijen weer laten vliegen

Zoetermeer

Langs de fietsroutes van Zoetermeer naar zee en de Vlietroute zijn vooral traditionele grasbermen. Op enkele plaatsen zijn laanbomen en bosjes aanwezig. Deze inrichting is onvoldoende om als ecologische verbinding in het gebied te functioneren. Landschapstafel Duin Horst & Weide heeft als speerpunt om dit te verbeteren. Wij gaan eraan bijdragen om in dit gebied de wilde bij weer te laten vliegen!

Noordwijkerhout

Er wordt flink gewerkt op landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Onze ontwerpen worden werkelijkheid. Boswachter Maarten laat in een filmpje de vorderingen zien. Kijk en luister mee.

Kamerik

Het nieuwe schoolgebouw voor twee basisscholen in Kamerik is bijna gereed. Grasparkeervakken zijn ingezaaid, zodat deze kunnen ontwikkelen voordat men na de herfstvakantie het parkeerterrein gebruikt. De eerste aanzetten voor poelen en greppels rondom de school zijn gemaakt. Deze maken de waterafvoer en bodemdalingsproblematiek zichtbaar en beleefbaar. Het plein krijgt een kleurrijke uitstraling met gebakken klinkers en natuurlijke terreinafscheidingen. Binnenkort worden bloemrijke beplantingen aangebracht en een bijenhotel, dat gemaakt wordt van oude bouwmaterialen.

Utrecht

Ingenieursbureau Rodewijk heeft succesvol bijgedragen aan de herinrichting van het landschap en de parkeersituatie rondom kantorencomplex Secoya Campus in Utrecht. Vorig jaar is het door auto’s gedomineerde middenterrein vervangen door een fraaie ontmoetingsplek voor bezoekers van de campus. Zij kunnen vanaf verhoogde plantenbakken met zitranden genieten van bloeiende struiken en bomen. Een nieuwe garage en vernieuwde parkeerdekken bieden genoeg ruimte voor bezoekers om hun auto te parkeren. Het gebied is compleet veranderd en heeft nu een rijke en groene uitstraling!

Lisse

De herinrichting van deelgebied 1 is gestart. De aannemer, AW Mense Groen, is volop bezig met het verwijderen van de beplanting en oude beschoeiing. Tevens is het eerste deel van de nieuwe beschoeiing al geplaatst. Op korte termijn zal er ook gestart worden met het inplanten van heesters en bomen. Door de gerichte aanplant van soorten wordt overlast voor de aanwonenden in de toekomst voorkomen, maar zal desondanks weer een groene en bloeiende zoom voor deze wijk gaan vormen.

Bekijk Randzone Meerenburgh

Ons bezetting is weer compleet! We hebben 2 nieuwe top-collega’s. Kijk maar even op de pagina.

 

 

 

Reconstructie Frans Halsstraat en omgeving

De Frans Halsstraat en omgeving wordt vernieuwd en vergroend

Woerden

De gemeente Woerden heeft Ingenieursbureau Rodewijk opdracht gegeven voor de projectvoorbereiding van de reconstructie van de Frans Halsstraat en omgeving. Een belangrijk aandachtspunt in het project is de verduurzaming en het klimaat-robuust maken van de openbare ruimte. Zo moet er 10% groen voor grijs komen, waterberging in parkeervakken en meer bomen voor koelere straten.  Al met al een mooie uitdaging in deze smalle en stenige straten.

Het is de bedoeling om in het vierde kwartaal van 2019 te starten met de uitvoering.

 

Lisse

Ingenieursbureau Rodewijk gaat, in opdracht van de gemeente Lisse, de wijk Meerenburgh voorzien van een nieuwe groene randzone. In een eerder stadium hebben we, naar volle tevredenheid van de gemeente Lisse, de renovatie van de overige groenvakken in de wijk gedaan. De huidige beplanting past niet binnen de kwaliteitsnorm die de gemeente heeft gesteld. In september/oktober zal het ontwerp worden opgesteld. Aan de hand van dit ontwerp wordt een bewonersavond georganiseerd, de input die we van de bewoners krijgen tijdens deze avond verwerken we in het definitieve ontwerp. Naast het ontwerp zal Ingenieursbureau Rodewijk ook de volledige besteksvoorbereiding gaan verzorgen. In het najaar van 2019 zal de schep in de grond gaan om de groene zone rondom Meerenburgh een fris en nieuw gezicht te geven.

Bekijk het project

Ingenieursbureau Rodewijk heeft een speciale ontwerpmethode ontwikkeld die tot doel heeft om onze duurzame werk- en denkhouding verder te verbeteren en uit te breiden. Op onze site hebben wij hiervoor een nieuwe pagina aangemaakt. De checklist van deze ontwerpmethode zal per project worden ingevoegd. Download de flyer om meer te weten te komen over onze missie!

 

 

Vorige week waren de bewoners van de Annie MG Schmidtlaan voor een bijzonder vergadering uitgenodigd. De Gemeente Oegstgeest gaat namelijk op basis van een initiatief van ouders uit de buurt de speelplek renoveren. Ingenieursbureau Rodewijk was gevraagd om op basis van een enquête 3 schetsontwerpen te maken.  Naast de ouders hebben ook de kinderen in de ontwerpfase actief kunnen participeren met een tekenenwedstrijd. De presentatie van de ontwerpen en de toekenning van de eerste prijs voor de kleurplaten was ter plaatse op de speelplek. De bewoners hebben vrijwel unaniem gekozen voor ‘Avonturenland’, waarbij ze zelf een onderhoudsbijdrage moeten leveren aan deze groene en uitdagende speelplek.

Wil JIJ meewerken aan een duurzame buitenruimte? 

Kom dan nu ons team versterken!

Bekijk de vacature op onze website voor meer informatie.

Wil JIJ meewerken aan een duurzame buitenruimte? 

Kom dan nu ons team versterken!

Bekijk de vacature op onze website voor meer informatie.

 

A.s. zaterdag lopen wij mee tijdens de ‘Lisse Loop’. Dit jaarlijkse evenement is bedoeld om de belangrijke activiteiten van zorgboerderij De Kasteelhoeve te ondersteunen. De loop vind plaats op Landgoed Keukenhof.

 

Klik op de link voor meer informatie over zorgboerderij De Kasteelhoeve. 

Aan de Oranjelaan in Lisse krijgt de 60 jaar oude Lindestructuur een impuls door het toepassen van groeiplaatsverbeteringen. Oude schrale grond wordt verwijderd en vervangen door bomengrond – en onder verhardingen – bomenzand. We hebben gekozen voor de inzet van een grondzuiger om het huidige wortelpakket (voedingswortels) zorgvuldig vrij te zuigen, waar mogelijk omlaag te brengen en opnieuw aan te vullen. Op deze manier wordt opdruk van bestrating en oppervlakkige beworteling voorkomen en hebben de bomen weer voor een flink aantal jaren voldoende groeiruimte en voeding. Ingenieursbureau Rodewijk heeft het bestek geschreven voor de werkzaamheden, het nieuwe beplantingsplan gemaakt en verzorgt tevens de uitvoeringsbegeleiding.

Op maandag 13 november 2017 zijn de werkzaamheden feestelijk gestart doormiddel van een opening met de nieuwe wethouder Johan van Buuren. Om de werkzaamheden echt van start te laten gaan mochten de kinderen uit de buurt van het Meidoornplantsoen samen met de wethouder 1 van de oude speeltoestellen omtrekken. Vanuit de gemeente was er verder warme koffie, chocomel en thee geregeld voor de kinderen en ouders uit de buurt.

Er worden in totaal nu 5 speelplekken aangepakt, dit zijn het Meidoornplantsoen, de Ooievaarstraat, de Aletta Jacobsstraat, de Geraniumstraat en Ter Beek. De werkzaamheden moeten volgens de planning nog dit jaar worden afgerond.

 

De renovatie van het groen aan de Oranjelaan is na aanbesteding gegund aan Signa Terra uit Geldermalsen. De werkzaamheden worden vanaf 6 november opgestart. Allereerst zullen de heesters worden gerooid en nog 15 bomen worden gekapt. Aansluitend worden alle groeiplaatsen en plantvakken ontgraven en opnieuw ingericht. Op veel plekken wordt dit gedaan met een speciale zuigmachine, zodat er ook een goede groeiplaats gemaakt kan worden rondom bestaande bomen. Een mooi project waarbij Lisse voor een groot aantal jaar weer verzekerd van een prachtige groene laan!

Diverse interessante deelprojecten beginnen reeds vorm te krijgen en worden zichtbaar in de schetsontwerpen. Op maandag 25 september is via een informatiebijeenkomst diverse input verzameld die momenteel verwerkt wordt tot voorlopige ontwerpen. De bijeenkomst is goed bezocht door 25 belanghebbenden, natuurliefhebbers en lokale deskundigen.

Het Zuid-Hollands Landschap en Ingenieursbureau Rodewijk uit Lisse slaan de handen ineen voor de natuur. Rodewijk wordt officieel Groene Partner wat inhoud dat het ingenieursbureau het Zuid-Hollands Landschap kosteloos met raad en daad bij zal staan bij het verwerven, beheren en ontwikkelen van natuur en landschap. Lees meer over ons partnerschap op de website van Zuid-Hollands Landschap.

 

Wij zijn op zoek naar een gedreven projectvoorbereider/ontwerper. Klik hier voor de vacatureomschrijving.

De komende weken kunnen wij aan de slag met twee herinrichtingsopgaven in de gemeente Woerden. In beide projecten vormen geplande rioleringswerkzaamheden aanleiding voor de werkzaamheden.

De projecten Voorhuis en Nassaukade zijn nu te vinden onder het kopje ‘projecten’ op deze website.

A.s. zaterdag lopen wij mee tijdens de ‘Lisse Loop’ Dit jaarlijkse evenement is bedoeld om de belangrijke activiteiten van zorgboerderij De Kasteelhoeve te ondersteunen. De loop vind plaats op Landgoed Keukenhof.

Klik op de links voor meer informatie over zorgboerderij De Kasteelhoeve en de Lisse Loop.

 

Vanaf heden is Ingenieursbureau Rodewijk aangesloten bij Coöperatie des Lands. Dit is een landelijk opererend samenwerkingsverband van  vakspecialisten in de groen/blauwe sector. Als bureau zijn wij actief in zowel het stedelijk als landschappelijk gebied. Wij werken hierbij regelmatig samen met diverse verwante vakspecialisten zoals archeologen, ecologen en bodemspecialisten. Onze aansluiting bij Coöperatie des Lands biedt een verrijking van ons bestaande netwerk, waar wij in onze toekomstige projecten de samenwerking mee aan kunnen gaan.

Anderzijds kunnen wij met onze expertise in de projectvoorbereiding van de openbare ruimte een bijdrage leveren aan andere vakspecialisten van des Lands. Bijvoorbeeld bij het maken van raamovereenkomsten, visievorming, ontwerp, bestekvoorbereiding en aanbesteding van projecten.

 

 

Met trots presenteren wij u onze vernieuwde website! De laatste maanden zijn wij druk bezig geweest met het vernieuwen van de visie en presentatie van ons bureau. De ontwikkeling en invulling van onze website vormt hierin een belangrijk onderdeel. De website is afgelopen weekend online gegaan met een eerste reeks interessante en actuele projecten. In de komende weken zullen meer projecten toegevoegd worden.