Het parkeerterrein van de begraafplaats heeft door de herinrichting een veel nettere uitstraling.

Het voorterrein van de begraafplaats ziet er één jaar na aanleg mooi uit.

De aangebrachte vaste planten zijn binnen 1 jaar bijna volledig dicht gegroeid.

Het ontwerp is door ons technisch uitgewerkt tot bestekstekeningen.

Herinrichting begraafplaats Kamerik

De gemeente Woerden heeft Ingenieursbureau Rodewijk gevraagd om het Definitief ontwerp van het voorterrein uit te werken tot een RAW-bestek inclusief bestekstekeningen van de begraafplaats aan de Van Teylingenweg te Kamerik. Door de herinrichting wordt de kwaliteit en uitstraling van de begraafplaats verbeterd en worden 43 parkeerplaatsen gerealiseerd. De werkzaamheden zijn 5 september gestart en zijn op 2 december officieel afgerond.

In het bestek dat wij hebben gemaakt zit zowel het groene als het civiele deel van de werkzaamheden. Goede groeiplaatsomstandigheden creëren is hier een uitdaging omdat de grondwaterstand dicht onder het maaiveld zit. Hierdoor moesten we zorgen dat de nieuwe beplanting voldoende doorwortelbare ruimte heeft in de kleine strook, dit hebben we gerealiseerd door veel aandacht te schenken aan groeiplaatsverbeteringen. Met name de verwerking ervan was, gezien de natte omstandigheden, van groot belang.

Het terrein bevindt zich in een veengebied en heeft dus veel last van zetting. Om te zorgen dat na de werkzaamheden de grond niet harder gaat zakken hebben wij gebruik gemaakt van een licht ophoogmateriaal, genaamd bims.

12
dec

Officiële opening begraafplaats Kamerik

Status: Afgerond
Kamerik
Donderdagavond 1 december 2016 vond de officiële opening plaats van het vernieuwde voorterrein van de begraafplaats aan de Van Teylingenweg in Kamerik. De uitvoering van dit project is goed verlopen en heeft een mooi resultaat opgeleverd. Een goed voorbeeld waarbij groen en civiel als één geheel zijn aanbesteed en uitgevoerd en veel rekening is gehouden met de gebruikers. De vakken met vaste planten zijn nu nog vrij kaal, maar zullen komend voorjaar voor een bloemenpracht zorgen. Ingenieursbureau Rodewijk heeft voor dit project zowel de projectvoorbereiding als de uitvoeringsbegeleiding verzorgt. 
Meer over dit project
12
sep

Werkzaamheden begraafplaats Kamerik zijn gestart

Status: In uitvoering
Kamerik
Op maandag 5 september zijn de werkzaamheden op de begraafplaats aan de Van Teylingenweg te Kamerik gestart. Bunnik BV uit Nieuwerbrug voert de werkzaamheden uit. Op dit moment is de nodige beplanting verwijderd en is de bestrating eruit gehaald. Hierdoor is het voorterrein van de begraafplaats een stuk meer open geworden. Na afloop van de aanlegwerkzaamheden, wordt weer geïnvesteerd in een aantrekkelijke groene zoom rondom het terrein.Tussen de werkzaamheden door blijft de begraafplaats gewoon toegankelijk en bruikbaar. Er wordt een tijdelijk pad aangelegd zodat zowel bezoekers als een rouwauto de begraafplaats kunnen bereiken. Langs dit pad komen dichte bouwhekken te staan zodat de bezoekers zo min mogelijk van de werkzaamheden meekrijgen.
Meer over dit project