De Oranjelaan in Lisse is prachtig gerenoveerd. Nieuwe bomen en plantenvakken sieren de laan.

Een houtsingel in Lisse had een flinke opknapbeurt nodig, met het behoud van een groene uitstraling. Dit is goed gelukt!

Wij worden regelmatig gevraagd om onze expertise in te zetten voor groenrenovaties. Deze opdrachten krijgen wij van gemeentes, zoals Lisse, Sassenheim, Teylingen, Woerden en Kamerik. Op deze pagina leest u meer over onze inzet voor diverse groenrenovaties. 

Wilhelminalaan in Sassenheim
Momenteel vraagt de Wilhelminalaan in Sassenheim onze aandacht. De bestaande kastanjebomen in de Wilhelminalaan, Koningspark en de Prins Hendriklaan moeten worden vervangen. De grote bomen zijn beeldbepalend, maar ziekte dwingt de gemeente tot kap.

Online bewonersparticipatie
In nauw overleg met de bewoners zoeken wij naar een goede wijze voor het vervangen en de aanplant van diverse nieuwe soorten bomen. Om de bewoners te betrekken hebben wij een online bewonerssite gemaakt. Op deze site vonden de bewoners achtergrondinformatie over het project en de voorlopige ontwerpen. Ook konden zij via een enquête makkelijk aangeven wat zij een goede wijze voor de aanplant van bomen vonden en hun voorkeuren voor boomsoorten doorgeven. Daarbij lieten wij met afbeeldingen duidelijk zien wat het verschil tussen de bestaande en de huidige situatie is. Een voorbeeld ziet u op de foto hiernaast.

Ooievaarstraat, Putterstraat en Valkstraat in Lisse
De bomen aan de Ooievaarstraat, Valkstraat en Putterstraat in Lisse waren ziek. Daardoor was er een kans dat deze bomen zouden omvallen. Om de veiligheid van de mensen en de huizen te waarborgen, moesten er nieuwe bomen worden geplant.

In samenwerking met de bewoners
We wilden de bewoners betrekken bij de groenvernieuwingen in hun straat. Daarom hebben wij een online bewonerssite gemaakt. Via deze site bleven bewoners op de hoogte van de status van de groenvernieuwingen. Ook konden zij onze ontwerpen bekijken en via een digitale enquête makkelijk hun voorkeuren voor bomen doorgeven. Veel bewoners vonden dit een prettige manier van communiceren!

De bomen en planten zijn goed aangeslagen!
Tijdens hoosbuien in het voorjaar zijn de bomen en heesters aangeplant. Ondanks de hitte van deze zomer zijn de planten goed aangeslagen. Of het goede aanslaan te maken heeft met de innovatieve bodemverbetering van Innogreen of door de vakkundige aanplant van AW Mense groen zullen we nog moeten uitzoeken. Belangrijk is dat de Ooievaarstraat, Putterstraat en Valkstraat weer groen zijn en ook volop in kleur!

Meer groenrenovaties
De afgelopen jaren hebben wij gewerkt aan meer groenrenovaties, waaronder:
• Groenrenovatie Oranjelaan Lisse
• Vitaal houden groenstructuur in Woerden
• Vernieuwen plantsoenen in Lisse
• Opknapbeurt houtsingel in Lisse

Groenrenovatie Oranjelaan in Lisse
De Oranjelaan is één van de hoofdwegen in Lisse. Het bomenbestand en de plantenvakken moesten grondig worden gerenoveerd. Wij hebben op basis van boomonderzoeken een renovatieplan opgesteld. Om bewoners te betrekken, hebben wij tekeningen opgesteld en deze gepresenteerd. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met de renovatie.

Vitaal houden groenstuctuur in Woerden
De gemeente Woerden wilde de groenstructuur vitaal houden, slechte bomen moesten vervangen worden door nieuwe. De gemeente heeft een lijst opgesteld met bomen die niet vitaal meer waren. De inwoners van de gemeente Woerden konden gedurende anderhalve maand reageren op deze lijst. Zij gaven hun voorkeur aan voor de nieuwe soort bomen en de locaties. Wij hebben dit in ruim 80 tekeningen verwerkt. De aannemer heeft ongeveer 275 bomen geplant en veel plantsoenen gerenoveerd.

Vernieuwen plantsoenen in Lisse
In Lisse was de kwaliteit van veel plantsoenen verslechterd. Ook was er weinig afwisseling in het groen en ook vrijwel geen bloeiende beplanting. Om dit te verbeteren hebben ontwerpen gemaakt en de begeleiding van het project gedaan. Dit bevatte een breed spectrum aan werkzaamheden. Te denken valt aan het rooien van bomen en beplantingen, grondverbeteringen, het aanplanten van groen en ook een nazorgperiode van twee jaar na oplevering.

Opknapbeurt houtsingel in Lisse
Ter hoogte van de Don Boscostraat in Lisse is een houtsingel (groenstrook met afschermend karakter). De aanwezige beplanting was op leeftijd en een deel was kaal. Een flinke opknapbeurt was nodig. De bewoners hechtten grote waarde aan het behoud van groen. Wij hebben daar rekening mee gehouden in het ontwerp. Er zijn zoveel mogelijk vitale bomen behouden en nieuwe aangeplant. Onder de bomen is een heesterlaag geplaatst, met daaronder kleurrijke vaste planten.

17
sep

Een groen en kleurrijk geheel in de vogelbuurt

Lisse & Woerden

Aan de Ooievaarstraat, Putterstraat en Valkstraat in Lisse waren de bomen ziek. De kans was aanwezig dat deze om zouden vallen. Om de veiligheid te waarborgen, moesten nieuwe bomen aangeplant worden. Dit is in nauwe samenwerking met de bewoners gedaan. Zij konden via onze online bewonerssite aangeven welke aanplant hun voorkeur had. Tijdens de hoosbuien begin dit jaar zijn de nieuwe bomen en heesters geplant. Ondanks de hitte zijn deze heel goed aangeslagen. De heesters en de bomen vormen nu een groen en kleurrijk geheel in de vogelbuurt!

Meer over dit project
03
feb

Digitaal reageren op een ontwerp nu mogelijk

Lisse & Woerden

Onlangs ging onze eerste online bewonerspagina live. Via deze pagina bleven bewoners van de Ooievaarstraat in Lisse op de hoogte van de actuele status van de groenvernieuwingen in hun straat. Ook konden zij onze ontwerpen bekijken en via een digitale enquête makkelijk hun voorkeuren doorgeven. Veel bewoners vonden dit een prettige manier van communiceren!

Meer over dit project