Langs de N207/N208 is niet te zien dat het gebied rondom Lisse en Hillegom rijk is aan de teelt van bloembollen. Binnenkort wordt dit duidelijk door de plaatsing van landmarks.

Met het verwijderen van de afrit en vangrail kan er vergroening plaatsvinden. In de brede berm komen bloembollen en een inheems kruidenmengsel.

De tulpenvelden in de bollenstreek vertegenwoordigen het internationale beeld van Nederland. Aan de N207 en N208 tussen Hillegom en Lisse zijn de entreepoorten naar deze kleurrijke streek. Bij deze entreepoorten ontbreekt het aan drie onderdelen: identiteit, belevingsmogelijkheden en biodiversiteit. Met onze ontwerpen geven wij hier een nieuwe impuls aan.

Onze rol
Aan Ingenieursbureau Rodewijk is gevraagd om de visie en de ontwerpen van Architectenbureau OKRA en H+N+S te vertalen naar een definitief ontwerp en een bestek. Wij zijn in februari 2020 begonnen met het bestuderen en onderzoeken van het gebied en aangeleverde rapportages van OKRA en H+N+S.

De identiteit versterken
Om de identiteit van de entreepoorten te versterken, gaan we de ideeën van de architectenbureaus verder uitwerken. Wij bepalen de exacte locaties en de uitstraling van de landmarks. Deze landmarks moeten kenmerkend zijn voor de bollenstreek. Ze zorgen ervoor dat bezoekers weten dat zij welkom zijn in een bijzonder gebied.

Verhogen biodiversiteit
Voor het verhogen van de biodiversiteit hebben wij het beplantingsassortiment van de architectenbureaus bekeken en ook een grondonderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat
niet alle planten goed matchen om de biodiversiteit te verhogen. Wij hebben een aangepast voorstel voor de beplanting gemaakt met plantensoorten die door bijen, vlinders en andere insecten wordt bevlogen.