Aan de Nassaukade in Woerden vond onderhoud plaats. Daarbij moest een rij Platanen behouden blijven. Dit was een uitdaging, maar is goed gelukt. De nieuwe weg ziet er mooi uit!

De gemeente Woerden was bezig met het groot onderhoud van het gebied langs de singel in Woerden. Wij kregen de opdracht om de projectvoorbereiding, het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding voor het laatste deel te verzorgen.

Onze rol
Bij het groot onderhoud moest een rij Platanen behouden blijven. Deze mochten geen schade oplopen door de werkzaamheden. Dit was een uitdaging, want in dit gebied staan de bomen dicht op de weg en de waterkant. Ook was er sprake van veel wortelopdruk.

Ontwerpfase
Wij hebben een ontwerp gemaakt voor de nieuwe weginrichting. Er heeft een uitgebreide bewonersparticipatie plaatsgevonden, waarna het nieuwe ontwerp is vastgesteld. Er werd besloten om het profiel iets te versmallen, waardoor de bomen wat meer ruimte hebben. Het regenwater wilden we in de nieuwe inrichting afkoppelen van het riool en direct afvoeren naar de singel. In de aanbestedingsfase die heeft plaatsgevonden was de omgang met de bestaande bomen een prominent onderdeel.

Het resultaat mag er zijn
Inmiddels is de uitvoering gereed. De vervallen uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een mooie straat. De bewoners kunnen er weer volop van genieten.