Op dit terrein komt de levendige wijk Snellerpoort. Bewoners kunnen er genieten van aantrekkelijke stadsstraten en een centraal gelegen park dat grenst aan het winkelcentrum.

Met grote machines wordt het terrein bouwrijp gemaakt.

In Woerden verrijst de moderne, duurzame stadswijk Snellerpoort. Deze wijk heeft een diversiteit aan woningen voor mensen in verschillende levensfasen. Ingenieursbureau Rodewijk is partner van de gemeente en werkt in de komende jaren allerlei zaken voor de inrichting van de openbare ruimte uit. 

Onze rol

Wij werken aan een integraal inrichtingsplan voor de wijk. Daarbij hebben we veel aandacht voor het gebruik van duurzaam materiaal en een klimaatrobuuste inrichting. Denk aan een goede groenstructuur en waterberging in het gebied. Daarnaast verzorgen wij tekeningen en contracten voor deelprojecten, zoals: rioleringsontwerpen en bestekken voor het bouw- en woonrijp maken van een terrein.

Onderdelen van het project

De ambitie is om de komende jaren ca. 800 woningen in Snellerpoort te bouwen. Dit leidt tot verschillende ontwikkelingen op het gebied van wegen en fietspaden rondom de wijk. Deze ontwikkelingen pakt de gemeente op in één project: Beneluxlaan Woerden. Dit project bestaat uit drie onderdelen:

  • Aanleg Beneluxlaan rondom Snellerpoort.
  • Ongelijkvloerse kruising ter vervanging van de rotonde bij de Steinhagenseweg.
  • Aanleg snelfietsroute tussen station Woerden-Veldwijk.

Stap 1. Beneluxlaan rondom Snellerpoort

Startsein bouw Cattenbroekertunnel
Wethouder Arjan Noorthoek gaf het startsein voor de bouw van de Cattenbroekertunnel. Dit is een belangrijke stap in de aanleg van de Beneluxlaan en de snelfietsroute. De Beneluxlaan en de snelfietsroute gaan namelijk straks over deze tunnel.

Beneluxlaan geasfalteerd en gereed
De Beneluxlaan is geasfalteerd en gereed. Vanaf augustus rijden auto’s over de weg. Wij zijn trots op onze bijdrage; het ontwerp en bestek.

 

Stap 2. Steinhagenseweg en bouwrijp maken oostelijk deel

De Steinhagenseweg gaat door de woonwijk en wordt nu omgebouwd tot een 30km zone. Voor het bouwrijp maken van het oostelijke deel wordt de komende maanden een enorm pakket aan kabels en leidingen verlegd. Ook wordt daar nieuwe riolering aangelegd.

 

 

Ontwerp voor de kaasstraten

In Snellerpoort krijgen de straten kaasnamen. Dat thema mag in een kaasstad als Woerden niet ontbreken. Je kunt er dus straks wonen in de Graskaasstraat, de Cheddarstraat, de Manchegostraat, de Fetastraat, de Danablustraat, de Twarogstraat of de Nieheimerstraat. Lekker flaneren kan ook, bijvoorbeeld over de promenade in de Port Salutstraat of de Emmentalerkade. Wij hebben het voorlopig en definitief ontwerp en de besteksvoorbereiding voor de kaasstraten gedaan.

15
sep

Project Snellerpoort vordert goed

Woerden

In augustus werd de Beneluxlaan in gebruik genomen. Nu zijn we gestart met het volgende deelproject, namelijk de reconstructie van de Steinhagenseweg en het bouwrijp maken van het oostelijke deel van de wijk. De Steinhagenseweg gaat door de woonwijk en wordt omgebouwd tot een 30km zone. Voor het bouwrijp maken van het oostelijke deel wordt de komende maanden een enorm pakket aan kabels en leidingen verlegd. Ook wordt daar nieuwe riolering aangelegd.

Meer over dit project
27
jun

Beneluxlaan wordt geasfalteerd

Woerden

Een mijlpaal: de Beneluxlaan in Woerden is bijna klaar. Deze belangrijke weg bij de nieuwe stadswijk Snellerpoort wordt nu geasfalteerd. Aannemer Van Leeuwen GWW heeft hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Begin augustus rijdt het verkeer over deze nieuwe weg.

 

Meer over dit project
08
feb

Startsein bouw bruggen Snellerpoort

Woerden

We zijn met leuke projecten bezig. Snellerpoort in Woerden is er één van. Afgelopen week is er een belangrijke stap in dit project gezet. Wethouder Arjan Noorthoek gaf het startsein voor de bouw van de bruggen over de Cattenbroekertunnel. Over die tunnel komen straks de Beneluxlaan en een snelfietsroute. Wij hebben met veel plezier het ontwerp en bestek gemaakt voor de Beneluxlaan en een deel van de snelfietsroute.

Meer over dit project