Op dit terrein komt de levendige wijk Snellerpoort. Bewoners kunnen er genieten van aantrekkelijke stadsstraten en een centraal gelegen park dat grenst aan het winkelcentrum.

Met grote machines wordt het terrein bouwrijp gemaakt.

In Woerden verrijst de moderne, duurzame stadswijk Snellerpoort. Deze wijk heeft een diversiteit aan woningen voor mensen in verschillende levensfasen. Ingenieursbureau Rodewijk is partner van de gemeente en werkt in de komende jaren allerlei zaken voor de inrichting van de openbare ruimte uit. 

Onze rol

Wij werken aan een integraal inrichtingsplan voor de wijk. Daarbij hebben we veel aandacht voor het gebruik van duurzaam materiaal en een klimaatrobuuste inrichting. Denk aan een goede groenstructuur en waterberging in het gebied. Daarnaast verzorgen wij tekeningen en contracten voor deelprojecten, zoals: rioleringsontwerpen en bestekken voor het bouw- en woonrijp maken van een terrein.

Ontwerp voor de kaasstraten

In Snellerpoort krijgen de straten kaasnamen. Dat thema mag in een kaasstad als Woerden niet ontbreken. Je kunt er dus straks wonen in de Graskaasstraat, de Cheddarstraat, de Manchegostraat, de Fetastraat, de Danablustraat, de Twarogstraat of de Nieheimerstraat. Lekker flaneren kan ook, bijvoorbeeld over de promenade in de Port Salutstraat of de Emmentalerkade. Wij hebben het voorlopig en definitief ontwerp en de besteksvoorbereiding voor de kaasstraten gedaan.